Detta är ett recept som jag hittade på Johanna Toftbys blogg. Gjort rätten flera gånger då den är så god!
Ingredienser:
Torskrygg
Mandelpotatis/Färskpotatis
Räkor
Sparris
Salladslök
Smör
Dill
Citron
Pepparrot
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och koka på potatisen.
Smörj en ugnsform med smör och lägg i torskryggen.
Salta, peppra och lägg på en klick smör på torskryggen.
In i ugnen ca 15 min.
Skala räkorna.
Koka sparrisen.
Skiva salladslöken.
Riv pepparroten.
Klyfta citronen.
Smält smöret.
När fisken är klar i ugnen så ska allt monteras. Se till att allt annat är klart när fisken kommer ut ur ugnen.
Skiva och lägg potatisen på tallriken.
Lägg fisken ovanpå.
Lägg på räkorna, salladslöken och sparrisen.
På toppen lägger du riven pepparrot och en dillkvist. Gillar du inte pepparrot så skippar du den.
Ringla på smält smör på rätten.
Servera denna underbart goda rätt med en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar